Medaljer kan få børnene til at være mere aktive

Afadmin

Medaljer kan få børnene til at være mere aktive

Hvis der er noget som børn elsker er det at være udenfor og røre sig. Rigtigt mange børn i de danske børnehaver bruger en stor del af deres tid uden døre. Der er dog også de børn som ikke kommer ud så ofte. En god måde hvorpå man kan motivere de mindre børn til at nyde at røre sig er ved at arrangere sportsdage eller lignende, hvor børnene kommer på hold og dyster enten med eller mod hinanden om forskellige præmier. En oplagt præmie til sådanne aktivitetsdage er medaljer. Børn er vilde med medaljer, og udsigten til at kunne vinde en medalje er ofte noget der kan få ethvert barn til at synes at den pågældende udendørsaktivitet er noget af det sjoveste i verden.

 

Børn er vilde med medaljer

Selvom mange børn er glade for at deltage i forskellige konkurrencer, er der en del af de mindre børn som ikke bryder sig om at tabe til de andre børn. Dette skyldes ofte at de er bange for at miste tiltro til deres egne evner hvis de taber. Af denne grund er nogle børn afholdende fra at deltage i konkurrencer hvor de kan risikere at tabe.

En måde hvorpå man kan komme uden om denne problematik er ved at arrangere aktiviteter hvor samtlige af deltagerne får medaljer. Hvis man gør det klart for børnene at de får en medalje så længe de gennemfører aktiviteten, kan man være sikker på at børnene straks er klar til at give sig i kast med aktiviteten. Deltagermedaljer er altså en god måde at få aktiveret alle børnene på. Dog er det vigtigt at man har fokus på sikkerheden når man arrangerer sådanne aktiviteter. Børnene kan nemlig risikere at blive kvalt i deres medaljebånd. Det er heldigvis muligt at købe medaljer med sikkerhedsbånd som lukkes med velcro i nakken, så båndet åbner sig hvis det skulle sidde fast et sted.

Medaljer er ikke kun for børn

Det er naturligvis ikke kun børn der bliver glade når de bliver tildelt medaljer. Alle mennesker søger anerkendelse, og en medalje er netop et tegn på anerkendelse af en bestemt bedrift. Hvis man arrangerer en turnering, en konkurrence eller et løb for voksne kan det altså også være en god ide at bestille medaljer til vinderne. Typisk bestiller man medaljer til både første-, anden- og tredjepladsen, men dette afhænger naturligvis af hvilket formål medaljerne skal bruges til.

Om forfatteren

admin administrator